četvrtak, 22. listopada 2009.

Jednostavno izgledaj mlađe

Upravo kod žena u najboljim godinama, posvećivanje vlastitom tijelu postaje intenzivnije. Tada to znači lagano se oprostiti od mladenačkog zategnutog sjaja.

Po tendenciji, u starosti se sve okrene prema dolje, npr. očni i usni kut izgledaju kao da ih je neka magična moć povukla prema dolje. Time se razvio i pojam «lifting». Ovdje bi se trebao izvesti pokret u suprotnom smjeru. Crte lica bi se opet trebale vući prema gore. Koža mora biti glatka, a bore moraju biti blaže. Često se pod «lifting-om» podrazumijeva odlazak estetkom kirurgu, ali postoji još jedna mogućnost: izborom pravih boja može se postići anti aging učinak.

Iznutra i izvana

Budući da se beauty težište mijenja u starosti, pomoću titrajne energije boje, mogu se napraviti mala čuda. Žena u zrelim godinama često ne može, a niti ne želi, slijediti mladenački ideal ljepote. Autentični izgled je za nju važniji od kratkoročnog trenda. Stoga je važno ženu promatrati u odnosu na cijelo tijelo, tj. u smislu zajedničke igre unutrašnjosti i vanjštine. Titrajna energija koja optički izgled čini mlađim, djeluje iznutra prema van i zatim zrači prema van. Način postupanja ne ostaje jednostavno samo kod optičkog, zaljepljeni za površinu. Kako bi se ovaj fenomen dao objasniti, čovjeku mora biti jasno da je ljusko biće energetsko biće samo po sebi i samo za sebe.

Jasno je da s godinama energestke rezerve postaju sve manje i djelomično iscrpljene. To se naravno odražava i na naše stanice. Slikovito, čovjek si može to zamisliti otprilike kako slijedi: stariji čovjek ima energetizirajući deficit isto toliko na tjelesnoj koliko i na mentalnoj razini. Sada se kod analize boja toj osobi pretoči «energije» u obliku obojenih rupčića. Time postaje savim jasno koja je energija boje potrebna toj osobi kako bi energetski djelovala vitalnije. To se odražava isto toliko u optici koliko i na mentalnoj razini. Vitalnost djeluje isto toliko prema unutra koliko i prema van te podržava pokretljivost i živahnost. Istovremeno, osobi postaje jasno koje energije izazivaju suprotno.

Aha efekt

Kod analize, morate osjetiti pomlađujući efekt te kada ćete htjeti ubuduće nositi te boje morat ćete koristiti i određenu dekorativnu kozmetiku. Kod prvog pogleda u zrcalo, čuđenje glede djelovanja je ogromno! Gotovo da čovjek ima osjećaj kao da su boje koje Vam odgovaraju sastavni dio osobina čovjeka.
Četiri enegetizuirjauće grupe boja koje odgovaraju bojama četiri godišnja doba.

Energija boja godišnjih doba

Kada starija osoba zrači proljetnim bojama, pokazuje da ta žena nije na metalnoj razini zanemarila ugodniju stranu života. Ovim se bojama pobuđuju mladost, znatiželja za novim. Isto tako kao što svake godine proljeće nanovo dolazi i te ga mi uvijek osjećamo kao nešto novo, tako djeluju i boje. Ne privlače ništa teško i tmurno. Sjaje se i svijetle u svome zvuku boja. Kozmetika u boji lososa npr. djeluje kod starijih osoba koje zrače proljetnim bojama kao izvor svježine i mladosti.

Energija ljetne boje

Ako se tijekom neke analize ispostavi da u ovim bojama djelujete mlađe i vitalnije, tada Vam pristaju pastelni i puderasti svježi tonovi. Tonovi boja djeluju poput nježnog akvarela, s naglaskom na osjećajnost. Svojim hladnim karakterom zrače decentom suzdržanošću. Ovim se bojama naglašava nježno biće žene te se unosi živost. Djeluju optimalno i autentično u rosé tonovima u kombinaciji sa sivim.

Energija jesenske boje

Ukoliko pokazujete sklonost jesenskim bojama, zemljastim i toplim tonovima, djelovati ćete energičnije i prisnije. Nošenjem ovih boja, osoba djeluje putenije i snažnije. Jesenske boje djeluju luksuzno i imaju opulentni sadržaj. Tonovi začina kao što su šafran ili cimet utjelovljuju stranu života prepunu užitaka. Pored paketa za pomlađivanje ove osobe, često na začuđen način, osjećaju ženstveno i puteno zračenje, kada su se našminkale u jesenskim bojama. U smeđim tonovima ove žene nikada ne djeluju ni dosadno ni blijedo.

Energija zimske boje

Ovdje će se sa čuđenjem zaključiti da zrele žene npr. upravo u crnoj, bijeloj ili pink boji izgledaju vitalnije i mlađe. Tu je riječ o tome da se uklone svi klišei. U pravilu, kaže se da starije žene trebaju preferirati nježnije tonove. To može biti istina u mnogim slučajevima, ali kao što je rečeno, ne uvijek. Kada se promatra energetski ulog, intenzivne, jasne boje i njihovi tonovi kontrastnih boja starijim ženama daju optimalan izgled. Ovim se bojama naglašava dominacija i jačina te žene čini da izgledaju vitalnije i izražajnije.


Nema komentara:

Objavi komentar