subota, 8. kolovoza 2009.

Kakvog muškarca NE odabrati!

Koliko puta su vas pitali koji je vaš tip muškarca? Što volite na osobi, a što ne? Plave ili crne? I koliko puta ste znali odgovor? A ako ste ga i znali, jeste li ikada odabrali baš suprtono? Svi trebamo imate kriterije. Svi smo različiti i različito želimo. No, što ako unatoč svim pravilima i stavovima, odaberemo krivoga?

Kao klinke sanjamo o svome princu na bijelom konju, a kada odrastemo dobijemo samo konja. Visok, crn i plave oči ili nogometaš s dužom plavom kosom? Bilo kako bilo, odabiremo ih pretežito zbog izgleda koji nam se sviđa. Naravno, sve njegove osobine su bitne, ali koja od nas nije zamijetila njegovo tijelo?

Lako smo zaljubljive i ne vidimo nijednu njegovu manu. Ne smatramo njegove greške opasnima za nas i ne primjećujemo da ne gleda samo nas tim očaravajućim pogledom. I svaki put kada saznamo razočaravajuću činjenicu o njemu, ignoriramo ju. Do kada tako?

Čak ni skrivene namjere našega princa ne shvaćamo osobno jer on je tu i nama se to sviđa. Njegovi poljupci zasjene svaku krivo izgovorenu riječ, njegovi dodiri zamjenjuju svaku izrečenu laž. I tako iz dana u dan. A svaki dan on je sve gori jer vidi da može sve više.

Usuđujemo li se bilo što prigovoriti, ako nam sve to odgovara dok smo pokraj njega?! Razmišljamo o tome svo vrijeme koje ne provodimo s njim, a znamo da je on s drugom. Napadamo druge jer su nam one krive za sve, a zapravo su u istoj poziciji kao i mi. Natječemo se s njima, a oko čega?

Na kraju svakog izlaska s njim osjećamo se kao jedina na svijetu, kao da je nemoguće da i neka druga ima sve to s njim. I iako i same znamo da ćemo pogriješiti ako nastavimo s tim, nastavljamo.

Usuđujem se reći da je svako lijepo lice, duboki pogled i kavalirsko ponašanje - laž. Kao što žene nanose puder, muškarci nanose šarmanto ponašanje. A na kraju svake večeri, sve to nestane, zar ne?



Nema komentara:

Objavi komentar